Acupunctuur Weesp

Ackrufy

 

Acupunctuur en zwangerschap

Acupunctuur kan worden toegepast op drie verschillende momenten:
Voor de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap

Na de zwangerschap

Acupunctuur voor de zwangerschap

Een acupunctuurbehandeling herstelt de energiebalans in het lichaam. Dit heeft een positieve invloed op de menstruatiecyclus, hormoonhuishouding en op de kwaliteit van de eicel bij vrouwen. Bij de man heeft acupunctuur een positieve invloed op de kwaliteit van de zaadcel. Hierdoor wordt de kans op een natuurlijke zwangerschap groter.

Acupunctuur tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er veel in het lichaam, soms met zwangerschapskwalen tot gevolg. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde staat in iedere fase van de zwangerschap de energie van een ander orgaan centraal. Aan de hand van uw klacht, uw conditie van dat moment en uw fase van de zwangerschap wordt bepaald welke acupunctuurbehandeling voor u geschikt is. De acupunctuurbehandelingen zijn volledig pijnloos voor moeder en kind.

Onder andere misselijkheid, hoofdpijn, pijn in de onderrug, vermoeidheidsklachten, slaapproblemen, harde buik, hoge bloeddruk en rusteloze benen kunnen tijdens de zwangerschap behandeld worden met acupunctuur. 

Bent u zwanger en ligt uw kindje in een stuitligging? Dan kan acupunctuur helpen het kindje te laten draaien. In de laatste fase van een zwangerschap wordt lokale warmte toegebracht (MOXA). Hierdoor kan het kind op eigen kracht draaien en hoeft er geen pijnlijke behandeling van een verloskundige plaats te vinden.  

Na een afspraak bij de acupuncturist leert u samen met uw partner hoe u de behandeling thuis kunt voortzetten. Bij deze behandeling worden geen naalden gebruikt.

Acupunctuur is ook geschikt om stress te reduceren tijdens een zwangerschap en u voor te bereiden op de bevalling. Zo kunt u ontspannen genieten van uw zwangerschap en zorgeloos de bevalling tegemoet zien!

 Acupunctuur na de zwangerschap

Na de bevalling kan acupunctuur helpen bij de opbouw van energie, om zo een spoedig herstel te bevorderen. Klachten zoals vermoeidheid, bekkenklachten, psychische klachten en incontinentie zijn goed te behandelen met acupunctuur. Ook bij het herstel na een keizersnede kan acupunctuur een positieve bijdrage leveren.