Acupunctuur Weesp

Ackrufy

 

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen en zelfs baby’s reageren goed op acupunctuurbehandelingen. Het is begrijpelijk dat ouders niet direct denken aan behandeling met acupunctuur voor hun (kleine) kinderen. Bij Ackrufy komen er geen naalden aan te pas, maar laser bij acupunctuur bij kinderen. Het is kindvriendelijk, volledig veilig en gebeurt altijd in bijzijn van de ouders. 

Wanneer kan acupunctuur bij kinderen worden toegepast?

Bij kinderen is het immuunsysteem nog in ontwikkeling waardoor ze kwetsbaarder zijn voor invloeden van buitenaf. Bij veelvoorkomende kinderziektes en kwalen kan acupunctuur verlichting of genezing bieden. Ook bij problemen met het spijsverteringsstelsel of het afweersysteem en bij concentratiestoornissen zoals ADHD kan acupunctuur helpen. 

Hoe werkt acupunctuur bij kinderen?

Om de verstoring van de energiebalans van het kind goed in kaart te brengen zal de acupuncturist u vragen stellen over het voedings-, slaap- en ontlastingspatroon van uw kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee u komt. 

De acupunctuurbehandeling van kinderen gebeurt op basis van kruiden, die in druppelvorm worden toegediend. U neemt ook kruiden mee naar huis, zodat u thuis de behandeling voort kunt zetten. Hoeveel behandelingen uw kind nodig heeft is afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht.