Acupunctuur Weesp

Ackrufy

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is erop gericht de energiebalans in het lichaam te herstellen en de eigen genezing te stimuleren. Acupunctuur richt zich zowel op pijnbestrijding als op emotioneel welzijn. 

Acupunctuur kan effectief worden ingezet bij stressklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, allergieën, hormonale klachten, zwangerschapskwalen en nog veel meer lichamelijke en psychische klachten. Daarnaast is acupunctuur een uiterst effectief middel om preventief in te zetten, nog voordat er een echte klacht is.

Bij acupunctuur worden dunne naalden op meridiaanpunten in het lichaam geplaatst. 

Acupunctuur behandeling

Na de intake start de acupunctuurbehandeling altijd met het voelen van de pols en bekijken van de tong. Met deze gegevens en de informatie die de cliënt tijdens de intake heeft gegeven, wordt bepaald op welke meridiaanpunten de acupunctuur gericht wordt en waar de naalden geplaatst worden. Hierna worden de naalden geplaatst, omdat deze zo dun zijn is dit nagenoeg pijnloos. Wel kan het voorkomen dat het lichaam reageert op het plaatsen van de naald. Dit gevoel is slechts enkele seconden voelbaar en zal langzaam weer verdwijnen. De naalden dienen na plaatsing ongeveer 20 minuten te blijven zitten. Rust is hierbij belangrijk. De cliënt wordt na het plaatsen van de naalden daarom alleen gelaten om zo volledige rust te creëren.

Wordt acupunctuur vergoed?

Desirée Lekkerkerker is aangesloten bij de beroepsvereniging NvA. Indien u aanvullend verzekerd bent zal uw behandeling (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekeraar. Acupunctuur valt onder de alternatieve geneeswijzen. Controleer bij uw zorgverzekering hoeveel u vergoed krijgt.